Forssan kauneutta vuodenkierrossa


Forssa retkeilykohteena. 

Forssa on valittu 2020 kolmanneksi parhaaksi kesäretkeilykohteeksi Suomessa. Ensimmäiseksi tuli Kuusamo. Forssassa on vesialueiden kauneutta, puistojen kauneutta ja vanhojen rakennusten kauneutta. Forssan tehtaan perustamisen aikoihin 1800-luvun loppuolella myös tehtaista tehtiin kauniita. Myös tehtaalaisten asuinalueella Ronttismäessä  rakennukset viehättävät silmää.

Valokuvassa aamu-uintipaikkani


FORSSAN HISTORIAA 

Axel Wahren kuunteli Kuhalankosken kohinaa ja ajatteli,.että se olisi hyvä paikka tekstiilitehtaalle. Tammelalaisilla isännillä oli mylly kosken partaalla ja tilanne vaati neuvotteluja. Wahren lupasi, että isännät saavat jauhattaa ikuisesti viljansa myllyssä..Hän vielä rakennutti komean uuden myllyrakennuksen 1912. (Vasemmalla)  Kehräämö sijaitsee kosken partaalla ja Kutomo siitä vajaan kilometrin päässä. 

Kauniisti rakennettua Forssaa


Vasemmalla on näköala ikkunastani, jossa vanhan Sepänhaan harmoniset rakennukset joen toisella puolen viehättävt silmää vuodesta toiseen ja vuodenajasta toiseen.Lähdin 11.1.2020 Aamukävelylle ja kuvailin vanhoja, kauniita rakennuksia, joita onneksi vielä Forssassa riittää vaikka kuinka paljon (riittää niitä rumiakin).

LUONTOELÄMYKSIÄ TAMMELASSA

Forssa-retkeen kannattaa yhdistää käynti "emäpitäjässä" Tammelassa, jonka nähtävyyksistä, tapahtumista ja luontokohteista kerrotaan kunnan sivuilla.