VANHA NAINEN JUTUSTELEE

KUVAA KLIKKAAMALLA PÄÄSET BLOGITEKSTIIN     AIKAISEMMAT TEKSTIT LÖYTYVÄT TÄÄLTÄ

Teemana on yksin tai kaksin eläminen. Kummassakin on hyvät ja huonot puolensa. Kannattaa vanhana olla sovussa niiden huonojen puolien kanssa ja kiinnittää huomio ja kiitos siihen, mikä omassa tilanteessa on hyvää. Me vanhat, yksinelävät naiset olemme monesti tyytyväisiä tilanteeseemme.

Edellisessä blogitekstissäni kirjoitin onnellisuustaidosta, jonka avulla voi parantaa vanhuudessa elämänlaatuaan - ja se on aktiivinen kiitollisuuden harjoittaminen. Tänään puhun anteeksiantamisesta. Meidän elämässämme on tapahtunut paljon asioita, joista voimme olla katkeria omille vanhemmille ja jopa Jumalalle. Oman äitini määräysvalta toimi...

Yllä olevassa Kaupunginmuseon kokelmissa olevassa Fred Runebergin ottamassa kuvassa olen sisarusteni kanssa kevättalvisena sunnuntaipäivänä Kirjailijanpuistossa Topeliuksenkadun varrella. Isoveljeni joutui ulkoiluttamaan meitä kahta pikkusiskoa.

Seuraavana on johdantona julkaisemattomia runoja, jossa pohdin runoiluani. Vaikka nimitän jossain runossa itseäni runoilijaksi, en todellakaan koe olevani runoilija. Pidän itseäni tietokirjailijana, jonka runot sitten vain syventävät sanomaa.